Ilmastohyvitys

Suomen liikennepäästöjen osuus kaikista Suomen kasvihuonepäästöistä oli noin 21% vuonna 2019. Vaikka ladattavat ajoneuvot ovat pidemmällä aikavälillä askel oikeaan suuntaan, niin lataustarvikkeiden valmistaminen ja toimittaminen asiakkaille ei ole päästötöntä. Otamme ilmastonmuutoksen vakavasti ja haluamme tehdä osamme hiilipäästöjen kompensoimiseksi. Vuonna 2021 Latinkiin.fi toimii yhteistyössä Pachama -yrityksen kanssa ja ottaa osaa Jari Pará sademetsähankkeeseen Brasiliassa. Hyvitämme verkkokaupan toimitusten aiheuttamaa hiilijalanjälkeä kyseiselle hankkeelle rahallisesti kuukausittain. Hankkeessa on mukana tuhansia yrityksiä ympäri maailman.

 

Pachama hyvitysprojekti

 

Jari Pará hanke

Jari Pará hanke on käynnistynyt vuonna 2014 ja sen tarkoituksena on huolehtia ja säilyttää 50 480 hehtaarin alue Amatsonilla. Hanke on kestoltaan pitkä ja se kestää noin 30 vuotta. Hankkeen aikana sademetsän odotetaan sitovan lähes 15 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä. Yksi tärkeimmistä keinoista alueen säilyttämiseksi on laittomien hakkuiden estäminen. Tähän puututaan lisäämällä sademetsien valvontaa

Alue tarjoaa tällä hetkellä elinympäristön ainakin 2000 eläinlajille (joista 133 on uhanalaisia) ja 300 kasvilajille (50 uhanalaisia). Jari Parán alueella asuu myös satoja ihmisiä, joiden toimeentulo on täysin riippuvainen sademetsästä. Hankkeen yksi osa-alue on paikallisten kouluttaminen kestäviin maatalouskäytänötihin. Lisäksi Jari Pará hanke käyttää hyvityskaupasta saamiaan tuloja energia- ja viestintäinfran rakentamiseen paikallisille yhteisöille.

Voit tutustua sademetsähankkeeseen lisää täältä.

 

Pachama projekti

Pyrimme vaihtamaan tuettavaa kohdetta vuosittain. Mitä kohdetta verkkokauppamme tulisi tukea vuonna 2022? Laita ehdotus info@latinkiin.fi.